ДВАНАЕСТОГОДИШЊЕ ТРАЋЕЊЕ ЈАВНЕ ИМОВИНЕ ОСТАВИЛО ПУСТОШ У ОПШТИНСКОМ БУЏЕТУ

Општина Пећинци поднела је у јуну ове године тужбу Вишем суду у Сремској Митровици у којој се тражи повраћај 12 хектара земљишта у Шимановцима, чија се вредност процењује на два и по милиона евра, а које су 2005. године Савет Месне заједнице Шимановци и Скупштина општине Пећинци дали на коришћење Фондацији Селак за изградњу универзитетског центра у Шимановцима. Универзитетски центар никада није изграђен, а нови власник је спорно земљиште покушао да стави у промет, што је спречено привременом мером Вишег суда у Сремској Митровици, донетом на захтев Општинског правобраниоца Општине Пећинци.

Српка напредна странке сматра овај случај малверзације са земљиштем само једним од примера како се према јавној својини односила Демократска странка током своје дванаестогодишње владавине у општини Пећинци.

„Невероватно је да је Демократска странка дала земљиште вредно два и по милиона за градњу универзитетског центра, а да након што универзитетски центар није изграђен, ако је његова градња икада и планирана, никада није тражила да се земљиште врати у јавну својину, већ је препустила Фондацији Селак и њиховим пајташима да слободно располажу земљиштем. Поред тога што нису имали свест о томе да са јавном имовином треба домаћински располагати, очигледно нису имали ни свест о томе да са јавном имовином треба располагати у складу са законом, који су у овом случају грубо прекршили. Са оваквим дванаестогодишњим траћењем јавне имовине, имовине која припада свим грађанима наше општине, није ни чудо што су Демократе иза себе оставиле опустошен општински буџет“ – изјавио је тим поводом повереник пећиначког одбора Српске напредне странке Милорад Пантић.