Вести

Инфраструктура мора да прати привредни развој

     На конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци, одржаној 21. јуна у страначким просторијама у Пећинцима, говорио је повереник пећиначког одбора Милорад Пантић, а конференцији су присуствовали и председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић и председница Скупштине општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички.

     Пантић је нагласио да се интензиван привредни развој општине Пећинци наставља и као илустрацију тога навео да је крајем прошле и почетком ове године у пећиначкој општини у фази градње 200.000 м² пословног простора. Он је навео да је привредни развој неопходно пратити адекватном путном и комуналном инфраструктурм, на чему је пећиначка локална самоуправа, на челу са Српском напредном странком, у последњих неколико година много урадила.

     "Изградњом канализационог пречистача и фабрике воде у Шимановцима појачали смо заштиту од загађења животне средине, а мештанима и индустрији обезбедили смо сигурно снабдевање квалитетном пијаћом водом. Реконструкцијом неколико кључних саобраћајница створили смо квалитетан саобраћајни прстен око северне индустријске зоне у Шимановцима, у којој смо изградили и водоводну и канализациону мрежу. Канализациона мрежа гради се и у Доњем Товарнику, у Обрежу почиње градња модерног визиторског центра, а у Шимановцима градња новог објекта Предшколске установе" – рекао је Пантић и подсетио да је током прошле године завршено чак 34 мања инфраструктурна пројекта у свих 15 насеља пећиначке општине, а да је највише урађено на реновирању објеката школа, предшколске установе и амбуланти.

     Пантић је најавио и да је у плану комплетна реконструкција објеката основних школа у Купинову, Карловчићу и Пећинцима.