Вести

Насиљу над женама у Србији мора се стати на пут

     Председница Уније жена Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички данас је, на конференцији за медије одржаној у просторијама странке у Пећинцима, оштро осудила све учесталије нападе на жене од стране челника Савеза за Србију.

     Она је том приликом рекла да свакодневне увреде на рачун жена које стижу од Трифуновића, Ђиласа, Јеремића и Обрадовића, нису упућене само Маји, Ани, Ивани, већ свим женама у Србији и нагласила да би ови назови лидери требало да знају да жене чине 51 одсто становништва Србије, а да су и осталих 49 одсто родиле жене.

     „Ако је насиље над женама политички програм ових особа, кажем особа јер ми је тешко да их назовем лидерима, онда треба да знају да таквим програмом не могу придобити ни жене ни мушкарце, јер Србија не жели да се враћа у праисторију“ – рекла је Ковачевић Суботички.

     Она је подсетила да је и сама била на мети једног од челника Савеза за Србију, у време када је била на функцији председнице општине Пећинци.

     „Бошко Обрадовић је 2017. године, након страначког митинга у Пећинцима, заједно са својим присталицама из Двери, насилно ушао у зграду Општине Пећинци и провалио у мој кабинет. Како сам тада била службено одсутна, он и његови следбеници су малтретирали и вређали две моје сараднице које су се ту затекле до те мере да је једна од њих завршила у хитној помоћи“ – рекла је Ковачевић Суботички.

     Она је позвала медије да осуде овакво понашање Ђиласа, Јеремића, Обрадовића и Трифуновића, а надлежне институције да стану на пут овој ескалацији насиља над женама у Србији.