Вести

Није довољно поправљати, морамо и чувати

     На конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци, одржаној 2. августа у страначким просторијама у Пећинцима, повереник пећиначког одбора Милорад Пантић и председник Одбора за спорт ОО СНС Пећинци Синиша Ђокић најавили су да ће током лета бити поправљен мобилијар на свим дечјим игралиштима у пећиначкој општини.

     „Пећиначка локална самоуправа и Спортски савез „Развој спортова“ реализују акцију поправљања мобилијара у свих 15 насеља пећиначке општине. Игралишта су већ поправљена у пет насеља – у Обрежу, Огару, Доњем Товарнику, Суботишту и Брестачу, а до краја лета биће завршена поправка дечјих игралишта у свим насељима. Биће обновљено укупно преко 30 игралишта. Локална власт на челу са СНС пуно пажње поклања деци и труди се да им обезбеди што боље и безбедније услове за игру“ – рекао је први човек пећиначких напредњака и додао да је један од стратешких циљева локалне власти окретање деце и младих спорту и здравом начину живота.

     Синиша Ђокић је указао и на једну врло негативну појаву у појединим насељима.

   „Имали смо неколико случајева намерног оштећења мобилијара на дечјим игралиштима. Овакво вандалско понашање од стране бахатих појединаца поскупљује трошкове одржавања, који нису занемарљиви и, што је најважније, угрожава безбедност малишана који се ту играју. Није довољно само да се игралишта поправљају, важно је и да се чувају. Зато више нећемо толерисати овакво понашање и случајеве вендализма ћемо пријављивати полицији“ – најавио је Ђокић.