Вести

Ниједно погинуло дете у последњих пет година

     На данашњој конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци, одборник СНС у Скупштини општине Пећинци и председник Савета за безбедност саобраћаја Општине Пећинци Милан Степановић изнео је податак да у општини Пећинци у последњих пет година ниједно дете није погинуло у саобраћају.

     „Савет за безбедност саобраћаја сваке године реализује бројне активности на унапређењу безбедности наших грађана у саобраћају, са акцентом на безбедност пре свега деце и младих. Наше активности препознала је и Републичка Агенција за безбедност саобраћаја са којом имамо одличну сарадњу, а пуну подршку нам пружа и пећиначка локална самоуправа. Заједнички циљ је безбедност деце у саобраћају. Наш програм је усаглашен са Националном стратегијом за безбедност саобраћаја, која за циљ има да до 2020. године у Србији не буде ниједно погинуло дете у саобраћају. Ми смо практично већ испунили тај план, јер у последњих 5 година немамо ниједно погинуло дете“ – рекао је Степановић и додао да су у последњих годину дана реализоване бројне мере на унапређењу безбедности учесника у саобраћају на путевима у општини Пећинци.

     „У Шимановцима смо код школе поставили лежећег полицајца са пешачким прелазом на самом лежећем полицајцу, као и светлосне уређаје са обе стране пешачког прелаза који обавештавају возаче о брзини којом се крећу, а у плану је и постављање семафора у центру Шимановаца. Циљ нам је да ову изузетно прометну деоницу пута учинимо знатно безбеднијом за све учеснике у саобраћају, а посебно за пешаке и децу која тај пут свакодневно прелазе у одласку и повратку из школе. Поставили смо лежеће полицајце код основне школе у Дечу и на раскрсници улице Јове Негушевића и обилазнице у Пећинцима. У плану је и постављање лежећих полицајаца код школе и предшколске установе у Прхову, као и код школе у Доњем Товарнику. Прошле године смо поклонили 40 ауто-седишта породицама са млађом децом и едуковали их о значају и правилној употреби седишта“ – изјавио је Степановић и поручио да ће ова мера унапређења безбедности деце у саобраћају бити реализована и током текуће године.

     На конференцији за медије су учествовали и одборник у Скупштини општине Пећинци Милан Алексић и секретар пећиначког одбора Српске напредне странке Јелена Чубрилов.