Вести

Никоме нећемо дозволити да угрози будућност Србије

     Општински одбор Српске напредне странке Пећинци је, на састанку одржаном 18. марта, оштро осудио вандалски упад присталица Савеза за Србију, предвођених Обрадовићем, Ђиласом и Јеремићем, у просторије РТС-а и опседање зграде Председништва Републике Србије:

     „Не желимо да живимо у земљи у којој 1.000 насилника могу да се окупе и да упадају у институције попут националног јавног сервиса и Председништва Србије, да спроводе своју уређивачку политику и да мењају демократски изабрану власт у Србији.

     Србија је оставила иза себе време када су новинари могли да се држе као таоци, а власт да се бира на улици и зато сви ми чврсто стојимо уз легално изабраног председника Србије Александра Вучића у његовим напорима да сачува Србију и српски народ на Косову и Метохији.

     Тајкунске и фашистичке формације морају да схвате да се власт у Србији не осваја насиљем над женама, новинарима и институцијама, већ вољом народа на изборима, да моторна тестера није замена за подршку грађана, а да вандализам није политички програм.

     Ако то не могу да схвате, на надлежним органима је да им то објасне тако што ће сваки облик насиља процесуирати по закону, са нултом толеранцијом према починиоцима, јер грађани Србије с правом очекују да их држава заштити од насилника.

     Ђилас, Јеремић, Обрадовић и њима слични су прошлост Србије, а Александар Вучић и Српска напредна странка су њена будућност и никоме нећемо дозволити да ту будућност угрози.“