Вести

Од јесени бољи услови за брестачке основце

     Повереник пећиначког одбора Српске напредне странке Милорад Пантић и директор ЈКП „Путеви општине Пећинци“ Мирослав Петровић објавили су, на конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци, одржаној 9. августа у страначким просторијама у Пећинцима, да су почели радови на уградњи централног грејања у згради основне школе у Брестачу.

     „Уређење основне школе у Брестачу је једно од предизборних обећања која је дао лично председник Покрајинске владе господин Игор Мировић током посете општини Пећинци у децембру 2017. године и овим је испуњен део тог обећања. Други део је унутрашње и спољно уређење школе са заменом дрвене столарије новом ПВЦ столаријом, и сигуран сам да ћемо у догледно време, уз подршку Покрајине и те радове привести крају, чиме ћемо брестачким основцима и деци из предшколске установе обезбедити одличне услове за боравак и учење у овом објекту“ – рекао је Пантић.

     У објекту у Брестачу основну школу похађа 43 деце, а у истом објекту је смештена и предшколска установа коју похађа 11 деце. Како је рекао Мирослав Петровић, у згради су се до сада ложиле пећи на чврсто гориво, а сада ће се, захваљујући инвестицији вредној 2,1 милион динара, брестачка школа грејати модерним котлом на пелет.