Вести

ПАНТИЋ: Довешћемо гас до сваког грађанина и привредника

     Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић најавио је на конференцији за медије наставак гасификације општине Пећинци, којом ће бити обухваћено 11 насеља која до сада нису гасификована.

     Он је нагласио да ће у оквиру ове инвестиције, вредне преко шест милиона евра, бити изграђено 119 километара гасовода на територији пећиначке општине.

     „Посебно нам је значајно што је улогу инвеститора на себе преузело Јавно предузеће Србијагас, јер је у питању изузетно скупа инвестиција за коју локална самоуправа не би могла да обезбеди средства из општинског буџета, а наш став је да сви наши грађани и привредници треба да имају могућност коришћења гаса као енергента“ – рекао је Пантић.

     Он је подсетио да је гасификација пећиначке општине започета још 2008. године, али да је након изграђене гасне мреже у само четири насеља инвестиција прекинута и никада није настављена.

     „Ми нећемо дозволити да 11 насеља наше општине буде запостављено и зато смо се потрудили да пронађемо партнере са којима ћемо овај посао привести крају на прави начин. Довешћемо гас до сваког грађанина и привредника, јер коришћење гаса као енергента чува животну средину, а доприноси већој енергетској ефикасности и бољим условима за развој привреде“ – поручио је први човек пећиначких напредњака.