Вести

Улагања у спорт дају видљиве резултате

     У просторијама Општинског одбора Српске напредне странке у Пећинцима 28. јуна одржана је конференција за медије, на којој је о улагању у спорт и резултатима улагања говорио повереник пећиначког одбора СНС Милорад Пантић.

     Он је том приликом нагласио да је доласком Српске напредне странке на чело пећиначке локалне самоуправе значајно повећано улагање у спорт, а да се општинско руководство стратешки определило да улаже у аматерски, омладински и школски спорт, како би створило најширу базу младих који се баве спортом.

     „Формирали смо Спортски савез „Развој спортова“, који је за само неколико година окупио преко 40 клубова чланова из различитих спортова и који тренутно окупља око 2.000 активних спортиста из наше општине. Преко Спортског савеза финансирамо клубовима трошкове такмичења, као и куповину спортске опреме и реквизита. Изградили смо модерну спортску халу у Доњем Товарнику, која испуњава све услове за одржавање како званичних спортских, тако и школских такмичења. Основали смо Јавну установу „Спортски центар“ која управља спортском халом и Спортским центром Сувача. Ова два спортска објекта увек су на располагању нашим клубовима, како за организацију такмичења тако и за тренинг. Све је то подигло бављење спортом у нашој општини на знатно виши ниво“ – рекао је Пантић.

     Он је навео и да су након неколико година систематичног рада на унапређењу спорта резултати све видљивији.

     „Ове године имали смо три шампионска тима у три фудбалске лиге. Фудбалски клуб Слобода из Доњег Товарника завршио је сезону као шампион Сремске лиге, у Међуопштинској лиги Срем шампион је ФК Доњи Срем 2015 из Пећинаца, док је шампион Општинске лиге Сремац из Деча. Ови резултати нису случајни. Они су последица како врхунског рада са клубовима, тако и подршке раду школа фудбала из којих долазе млади таленти који су будућност нашег фудбала“ – поручио је први човек пећиначких напредњака.