Вести

За годину дана реализовано преко 100 страначких акција

     „Општински одбор Српске напредне странке Пећинци је у протеклих годину дана реализовао више од 100 акција усмерених на помоћ грађанима у свих 15 насеља пећиначке општине“ – изјавио је на конференцији за медије 27. септембра повереник пећиначког одбора СНС Милорад Пантић.

     Почетком октобра 2018. године ОО СНС Пећинци почео је са редовним организовањем страначких акција, које су у протеклих 12 месеци реализовали активисти месних одбора у свим насељима пећиначке општине.

     „Наши активисти су реализовали преко 80 акција у оквиру којих су добровољним радом уређивали јавне и зелене површине у центрима насеља, али и дечја игралишта, површине испред кућа у којима нико не живи и путне појасеве, чиме су у великој мери допринели лепшем изгледу наших насеља. У последња три месеца интензивније смо се окренули и хуманитарном раду, па су тако наши активисти прикупљали гардеробу за грађане слабијег материјалног стања, помагали старачким и самачким домаћинствима кошењем зелених површина испред кућа, у двориштима и у воћњацима, тестерили и цепали огревно дрво старијим грађанима, организовали превоз до амбуланте за тешко покретна лица и прикупљали књиге и школски прибор за децу из сиромашнијих породица са више деце. До сада је реализовано 25 хуманитарних акција“ – рекао је Пантић и нагласио да Општински одбор СНС није одређивао које врсте акција ће бити реализоване, већ је сваком месном одбору препуштено да одлучи шта је најпотребније у њиховом насељу.

     Он се захвалио свим активистима који су учествовали у акцијама на томе што су показали велику спремност да жртвују своје слободно време како би улешали своја насеља и помогли суграђанима којима је та помоћ најпотребнија, јер, како је рекао, све акције су реализоване искључиво добровољним радом и није утрошен ни један динар.

     „По томе се Српска напредна странка разликује од осталих политичких организација које се активирају само током изборних кампања, а након тога нестају са сцене до следећих избора. Ми смо стално са грађанима, знамо њихове проблеме, а наши активисти и функционери су увек спремни да прискоче у помоћ у решавању тих проблема. Свесни смо да као најбоље организована и најбројнија организација у нашој општини имамо одговорност да будемо на располагању суграђанима и да константно доприносимо бољитку локалне заједнице“ – поручио је први човек пећиначких напредњака.