Саопштења

САОПШТЕЊЕ

Поводом насилног упада Демократске странке у вртић у Пећинцима

    “Јуче смо били ужаснути сведоци насилног чина какав није запамћен у општини Пећинци. У свим политичким превирањима кроз која је последњих деценија прошла наша земља, па самим тим и наша општина, нико никада није пао толико ниско колико су јуче пали руководиоци и активисти Демократске странке, када су одлучили да своју насилност и осионост демонстрирају упадом у просторије вртића у Пећинцима.

    То што нису крили да су активни чланови Демократске странке и што су отворено признали и да су протести пољопривредника, у којима су учествовали, били политички инструирани, не даје им за право да сада бацају љагу на Општину и на независне чланове комисије за упис у вртић.

    За разлику од Демократске странке, која на силу жели да својим члановима обезбеди предност приликом уписа, ни Општина ни предшколска установа не праве разлику међу децом и чине, и чиниће све да сва деца чији родитељи испуњавају услове да им дете иде у вртић буду и примљена.

   Демократска странка за 12 година власти у општини Пећинци није уложила ни динара у обнову школа и вртића.

    Од када општину Пећинци води Српска напредна странка, у школе и вртиће су уложене стотине милиона динара, а капацитети вртића су значајно увећани.

    Сада Демократска странка жели да на силу одлучује о томе ко може своје дете да упише у вртић, који нити су градили, нити су обнављали, нити су за то добили мандат од грађана.

    Њихово неодговорно, насилно и осионо понашање грађани препознају и кажњавају на изборима. И поново ће их казнити. Али им се не сме дозволити да у међувремену својим гребањем за јефтине политичке поене угрожавају децу."

    Општински одбор Српске напредне странке Пећинци