Вести

ЂОКИЋ: Да наша деца знају да иза њих стоји Општина Пећинци

    Председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је 5. фебруара уговоре о додели студентских стипендија и о регресирању трошкова превоза студентима са територије пећиначке општине. Он је том приликом истакао да се нада да ће се студенти по завршетку школовања вратити у своју општину и ту засновати радни однос и градити живот.

    „Ово је традиционална мера која траје већ дужи низ година. Прошле године Општина Пећинци је за своје ученике увела низ мера – 30 одсто бесплатног вртића и бесплатни уџбеници за ученике од првог до петог разреда. Од ове године је комплетно бесплатан вртић за сву децу са територије општине Пећинци и бесплатни уџбеници за децу од првог до осмог разреда. Сваки ученик који заврши четврти разред основне школе има награду од 10.000 динара, а осми разред када заврше 20.000 динара. Четврти разред, осми разред, то су неке мале матуре. Хоћемо да помогнемо нашим родитељима да своју децу што боље спреме за матурске прославе и да наша деца знају да иза њих стоји Општина Пећинци“ – поручио је председник Ђокић.

    Душан Богичевић из Брестача, студент друге године Техничког факултета у Новом Саду, први пут је корисник општинске стипендије.

    „Желим да кажем да нам ово доста значи и да нас подстиче да тако наставимо у даљим студијама. Новац ће вероватно отићи или на неки прибор за факултет или на неко лепо путовање“ – рекао нам је Душан.

    Пећиначка локална самоуправа ове школске године стипендира 21 студента са по 10.000 динара месечно, док ће 42 студента имати регресиране путне трошкове у износу од 5.000 динара месечно.

Извор: www.pecinci.org