Вести

ЂОКИЋ: Више нећемо имати листе чекања за упис у вртић

    Министарство за јавна улагања доделило је општини Пећинци средства за реконструкцију и доградњу вртића у Обрежу. Уговор је у име општине Пећинци 28. децембра потписао председник општине Синиша Ђокић, а укупна вредност инвестиције је непуних 180 милиона динара.

    „Ово је још једно обећање грађанима наше општине које је дао и испунио председник Републике Александар Вучић. Са доградњом вртића у Пећинцима, за коју смо уговор потписали 21. децембра у Влади Републике Србије и са реконструкцијом и доградњом вртића у Обрежу, за коју нам следи расписивање тендера за извођача радова, проблем недостатка простора у вртићима на територији наше општине биће решен, не само тренутно већ и у годинама које долазе. Више нећемо имати листе чекања. Сви родитељи који то желе моћи ће да упишу дете у вртић, а Општина Пећинци ће финансирати све трошкове боравка деце у вртићу, тако да ће за родитеље и децу вртић бити поптуно бесплатан“ – истакао је председник Ђокић.

    У Обрежу ће бити комплетно реконструисано 780 квадратних метара постојећег простора и дограђено још око 350 квадрата, тако да ће малишани, поред већег простора, добити вртић изграђен по свим савременим стандардима.

Извор: www.pecinci.org