Вести

Инвестициони циклус се наставља

Председник Привременог органа општине Пећинци Сава Чојчић обишао је 18. марта, у друштву повереника ОО СНС Пећинци Ђорђа Радиновића, бројна градилишта која су тренутно отворена широм пећиначке општине.

Он је на градилишту у Сремским Михаљевцима, где се на истој локацији гради и нова месна амбуланта и ловачки дом, изјавио да је наставак радова у свим општинским насељима доказ да инвестиције нису биле само празна предизборна прича. Чојчић се том приликом захвалио извођачима радова који поштују задату динамику, а искористио је прилику да најави нове инвестиције.

„Јуче су отворене понуде натендеру за пречистач у Шимановцима на који ће бити прикључена четири насеља: Шимановци, Деч, Карловчић и Сремски Михаљевци. У склопу овог тендера је и део пута Шимановци-Сремски Михаљевци, од Шимановаца до новог пречистача. Према информацијама које имам, прерачунато у евре, добили смо три пута ниже понуде од вредности која је за ове радове била предвиђена далеке 2007. године када је пројекат урађен“ – изјавио је Чојчић и нагласио да је ово добар пример домаћинског понашања општинске власти.

Месна амбуланта у Сремским Михаљевцима је до сада била у згради која се буквално урушавала, а ни ловци нису имали адекватан простор, па ће им нови ловачки дом много значити, рекао нам је члан ловачке секције из овог насеља Владимир Гајић.

„Наша ловачка секција броји тренутно 30 чланова и добро је организована, а највећи проблем нам је био то што немамо свој простор. Сада захваљујући разумевању општине добијамо ловачки дом после 50 година, што ће нам знатно олакшати рад“ – каже Гајић.

Председник Чојчић је истога дана обишао и градилишта у Прхову, Ашањи и Огару.