Вести

Канализациона мрежа за 1.200 домаћинстава

   Председник Ђокић је још једном поновио да је амбиција општинског руководства да општина Пећинци буде прва општина у Србији у потпуности покривена канализационом мрежом.

   Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић посетила је 19. фебруара општину Пећинци где је, заједно са председником општине Синишом Ђокићем, обишла радове на изградњи канализационе мреже у Огару и Брестачу. Она је том приликом нагласила да ће по завршетку радова у Огару и Брестачу, као и у Попинцима и Прхову где је такође у току изградња канализација, на канализациону мрежу бити прикључено 1.200 домаћинстава пећиначке општине.

    „Изузетно је важно урадити ове канализационе мреже, пре свега због тога што ћемо ускоро реконструисати и пречистач у Пећинцима, а трудили смо се да радимо канализације које ће гравитирати ка том пречистачу, како би пречистач радио у пуном капацитету. Желим да најавим да ускоро крећемо са изградњом још једне канализације у општини Пећинци – још 14 километара канализационе мреже у Дечу. Желим да се захвалим и руководству општине, јер ово је пример добре сарадње између Министарства заштите животне средине и јединице локалне самоуправе. Они су ослушкивали потребе својих становника и они су вредно радили на пројектној документацији, како бисмо ми сада могли да изводимо радове без претераних проблема и надам се да ће тако и бити“ – изјавила је министарка Вујовић.

    Радови у Попинцима и Прхову ће бити завршени у 2024. години, а радови у Огару и Брестачу до краја 2025. године.

    „Пре свега, велика захвалност министарки Ирени Вујовић и Министарству заштите животне средине, али још већа захвалност председнику Александру Вучићу, јер да није њих ових канализационих мрежа не би било. Општина Пећинци је једна индустријски развијена општина, али морамо да бринемо и о заштити животне средине. Завршетком ових пет канализационих мрежа општина Пећинци ће бити покривена скоро 70 одсто канализационом мрежом. Велика ствар је што ниједна кап отпадних вода, што ниједна кап канализационог отпада не иде у канале, у баре, у реке, него све иде у пречистаче“ – рекао је председник Ђокић.

    Он је још једном поновио да је амбиција општинског руководства да општина Пећинци буде прва општина у Србији у потпуности покривена канализационом мрежом.

Извор: www.pecinci.org