Вести

Коалиција око СНС остварила велику победу на локалним изборима

Коалициона листа „Александар Вучић-Будућност у коју верујем“ остварила је више него убедљиву победу на ванредним локалним изборима у општини Пећинци. Према прелиминарним изборним резултатима које је објавила Општинска изборна комисија, коалиција окупљена око СНС освојила је 46,31 одсто гласова изашлих бирача и оставила конкурентске политичке опције далеко иза себе. На другом месту по броју освојених гласова је Група грађана „Миленко Ђурђевић-За наше село“ са 17,41 одсто, треће место са 13,03 одсто је освојила листа „Демократска странка-Живко Марковић“, док је Група грађана „За напредну и слободну општину“ освојила 6,54 одсто гласова. Све остале листе нису успеле да пређу цензус, а најближа цензусу је била Социјалистичка партија Србије са 4,98 одсто гласова изашлих бирача.

Прерачунато у мандате, коалицији око Српске напредне странке ће припасти 17 одборничких мандата у Скупштини општине Пећинци, ГГ „Миленко Ђурђевић-За наше село“ имаће 6, демократе 5, а ГГ „За напредну и слободну општину“ 2 одборника у локалном парламенту. Иако су резултати још увек прелиминарни потпуно је јасно да ће напредњаци бити у могућности да сами формирају локалну власт.

У општини Пећинци је од 16.127 грађана са правом гласа, гласачко право искористило 12.415 грађана или 76,98 одсто бирачког тела, а по речима председника Општинске изборне комисије мр Жељка Трбовића избори су протекли мирно и Комисији нису пријављене веће нерегуларности.