Вести

Насипање пута у Огару

У пећиначком насељу Огар, Месна заједница финансира насипање пута у дужини од 400 метара у делу Нове улице, а у догледно време планирано је и асфалтирање те деонице.

У овој улици се налази силос и откупно место компаније МК Комерц где се лагерује пшеница, као и монтажне куће за избеглице за чију изградњу је општина овде уступила земљиште.

Према речима председника Савета Месне заједнице Живка Благојевића, изградњом овог пута Огар добија својеврсну обилазницу која за циљ има да преусмери теретни саобраћај који транспортује пшеницу до силоса МК комерца. „То је један од разлога због којег се овај пут ради. Постојећи део Нове улице није планиран за толики терет и асфалт пропада. Како бисмо овај део пута заштитили, тешке камионе морамо преусмерити на нови пут који ће тај терет моћи да поднесе“, каже Благојевић и додаје да је растерећење тог дела Нове улице важно и због што је ту планирано насељавање – пет монтажних кућа за избеглице је већ подигнуто, а у плану је изградња још десет стамбених објеката.