Вести

Освећена школа у Купинову

    У присуству општинског руководства на челу са председником општине Пећинци Синишом Ђокићем, директора и наставног особља школе и представника Месне заједнице Купиново, 7. августа је освећена зграда Основне школе „Душан Вукасовић Диоген“ у Купинову.

    Школу је осветио епископ сремски Василије, уз саслужење архијерејског намесника пећиначког Бојана Мијановића и већине свештенства пећиначког намесништва.

    Како је истакао председник Ђокић, након завршетка радова на реконструкцији и доградњи овог објекта увелико је у току његово опремање, а школа ће 1. септембра бити спремна да прими ученике и предшколце, јер је у оквиру школе изграђен и потпуно нови простор за вртић.

    „За обнову и доградњу школе Влада Републике Србије је издвојила преко 230 милиона динара, док је Општина Пећинци за израду пројектно-техничке документације и за опремање школе издвојила близу 10 милиона динара. Најважније је да ће деца имати одличне услове за стицање знања, а запослени одличне услове за реализацију наставног програма, јер је ово тренутно једна од најсавременијих школа у Србији“ – поручио је Ђокић.

    Председник Ђокић је нагласио да пећиначка локална самоуправа стратешки улаже у школство, здравство и спорт. У школство да би нам деца била образована, у здравство да би деца била здрава и, како је рекао, у спорт да бисмо децу са улице усмерили на спортска борилишта.

    Освећењу школе је присуствовала и делегација са севера Косова и Метохије која је ових дана у посети општини Пећинци, а шеф делегације Миодраг Радовановић уручио је признања Општини Пећинци и привреднику из наше општине Милораду Пантићу за несебичан допринос изградњи храма цара Константина и царице Јелене у селу Каменица, у општини Лепосавић, и опстанку српског народа на Косову и Метохији.

    „Северна српска покрајина је узела великог учешћа у изградњи наше светиње у Каменици, а посебно се истакао Сремски округ. Ми не бисмо могли да будемо то што јесмо без људи као што су председник Ђокић и Милорад Пантић који нам, заједно са осталим сремским и војвођанским општинама и нашом мајком Србијом, дају безрезервну подршку и додатну сигурност да нисмо сами, да нисмо остављени и заборављени“ – изјавио је Радовановић.

    Директор школе Здравко Обренић нагласио је да ће реконструкција школе и доградња којом је добијено додатних 1.400 квадратних метара корисног простора, омогућити оптималне услове за рад и деци и запосленима у школи и вртићу.

Извор www.pecinci.org