Вести

ПАНТИЋ: У општини Пећинци практично нема незапослених

     Општински одбор Српске напредне странке Пећинци прославио је јуче страначку крсну славу Свету Петку у страначким просторијама у Пећинцима, у присуству стотинак чланова странке из свих 15 Месних одбора, али и бројних гостију из јавног, привредног, културног и политичког живота пећиначке општине.

     У свом обраћању повереник ОО СНС Пећинци Милорад Пантић честитао је славу чланству и свим породицама које славе Свету Петку, а говорећи о резултатима рада Српске напредне странке, која већ шест година води општину Пећинци, нагласио је да у пећиначкој општини према подацима Националне службе за запошљавање тренутно има 786 незапослених лица, али да је реалан број знатно мањи.

     "Неколико стотина лица је само фиктивно пријављено у нашој општини, а ми не знамо ни ко су ни шта су, а остало је неквалификована радна снага и лица која не желе да раде, тако да слободно можемо рећи да смо општина у којој практично нема незапослених. Развој шимановачке радне зоне се убрзано наставља, а ускоро отварамо и радну зону Сибач, на обилазници око Пећинаца. Приступни пут је захваљујући подршци Покрајинске владе завршен, а са енглеским фондом потписан је предуговор о куповини 40 хектара земљишта у овој зони, где очекујемо да ће у блиској будућности нићи прве хале. Уз подршку Владе Републике Србије и нашег председника Александра Вучића сигуран сам да ће и у овој зони у будућности бити изграђено још много фабрика и дистрибутивних центара. Са развојем ове зоне становништво које гравитира према Пећинцима биће у могућности да нађе посао ближе месту становања, а очекујем да ће један део радника долазити и из околних општина, у које такође долазе инвеститори, али које имају и више незапослених" – рекао је први човек пећиначких напредњака.