Вести

Почиње реконструкција две улице у Пећинцима

     На конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци, одржаној 15. августа у страначким просторијама у Пећинцима, повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић и директор ЈКП „Путеви општине Пећинци“ Мирослав Петровић најавили су да почињу радови на комплетној реконструкцији пута у улицама Школска и Браће Крстић у Пећинцима, од Спортског центра „Сувача“ до раскрснице улица Браће Крстић и Слободана Бајића.

     „Реконструкција овог пута договорена је са потпредседницом Владе Републике Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић, током њене посете општини Пећинци у марту ове године. Ово је само један од четири капитална инфраструктурна пројекта за која која нам је министарка Михајловић обећала подршку Владе Србије. Тада је договорена и реконструкција саобраћајница Деч – Ашања и Суботиште – Огар, као и изградња канализационе мреже са прачистачем у Обрежу. Сва четири пројекта су изузетно значајна, јер ће у великој мери унапредити квалитатет живота наши грађана у више насеља наше општине и допринети заштити животне средине“ – рекао је Пантић и додао да је реч о скупим пројектима за које пећиначка локална самоуправа не би била у могућности да самостално обезбеди средства, као и да је уверен да ће уз подршку Владе Републике Србије сва четири пројекта бити успешно реализована.

     Директор ЈКП „Путеви општине Пећинци“ Мирослав Петровић подсетио је да је реконструкција коловоза у две улице у Пећинцима, у дужини од 1.600 метара, само прва фаза инвестиције у оквиру које је договорена и реконструкција пута Попинци – Пећинци.