Вести

Положен камен темељац фабрике Др Еткер у Шимановцима

У Шимановцима је 9. априла свечано положен камен темељац нове фабрике немачке компаније Др Еткер. Ова породична компанија има традицију дужу од 120 година, а на тржишту Србије послује од 2001. године и тренутно запошљава 185 радника.

Камен темељац су положили први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, управни директор Др Еткер Србија Зоран Митић и немачки амбасадор у Србији Хајнц Вилхелм.

Александар Вучић је том приликом изјавио да због оваквих инвестиција треба спроводити реформе и доносити законе. „У сваком случају морамо да будемо неупоредиво бољи од конкуренције, али то можемо само добрим законима и добрим условима. Зато сам обрадован овим што је рекао Хајнц Вилхелм – да ове године већи број људи каже да је задовољан својим инвестицијама у Србији“ – рекао је први потпредседник српске Владе.

Управни директор Др Еткер Србија Зоран Митић најављује да ће фабрика у пећиначкој општини бити једна од најсавременијих у систему Др Еткер у којој ће бити заступљени највиши европски стандарди у производњи хране. „Вредност инвестиције од девет и по милиона евра се финансира 100% из сопственог капитала. Капацитет фабрике биће 6.000 тона годишње и производиће се Др Еткер и Ц бренд производи. Др Еткер производи су већ почели да се производе од августа 2013. године у Србији, а у новој фабрици ће се производити наш прашкасти асортиман. Тренутно у Србији упошљавамо 185 радника, а број ће се са проширењем капацитета увећавати у будућности“ – изјавио је Митић.

Председник Привременог органа општине Пећинци Сава Чојчић сматра да инвестиција немачке компаније даје на значају општини Пећинци као инвестиционој дестинацији. „Ово је друга значајна инвестиција у општини Пећинци која долази из Немачке. То даје на значају Пећинцима као општини и потенцијалним инвеститорима указује на то да смо квалитетна средина у коју вреди улагати и која може да одговори потребама инвеститора“ – нагласио је Чојчић.

Нови пословни комплекс компаније Др Еткер у југоисточној радној зони у Шимановцима ће се простирати на 7.851 квадратном метру и према најавама градња ће бити завршена за 18 месеци.