Вести

Преко 10 милиона уложено у развој туризма

     На конференцији за медије пећиначког Општинског одбора Српске напредне странке, 11. октобра, о улагањима у развој туризма од када пећиначку општину води СНС говорили су повереник Општинског одбора Милорад Пантић и чланица Општинског одбора и директорка Туристичке организације општине Пећинци Љубица Бошковић.

Пантић је том приликом подсетио да је туризам у пећиначкој општини деценијама био запостављен, а да је од доласка СНС на чело пећиначке локалне самоуправе у туризам уложено преко 10 милиона динара.

     „Комплетно је рестаурирана етно кућа у Огару, рестаурирани су објекти у дворишту етно куће у Купинову, а на кући је замењена тршчана кровна покривка. У Доњем Товарнику је изграђена реплика свињарске колебе, а у дворишту етно куће у Огару је изграђено ново дечје игралиште и сеница коју сада основци и предшколци из Огара користе као учионицу на отвореном. Изграђене су и две нове сувенирнице у Купинову и Доњем Товарнику, а пролетос је купљен и електрични минибус за превоз туриста у Купинову. Све то је знатно повећало интересовање туриста за нашу општину, а туристичка посета из године у годину бележи пораст“ – изјавио је Пантић.

     Да појачана улагања у туризам не пролазе незапажено доказ је и то што је општина Пећинци недавно проглашена за једну од три изузетне европске дестинације у Србији, каже Љубица Бошковић.

     „Титула изузетне европске дестинације општини Пећинци је додељена у оквиру пројекта ЕДЕН који се реализује у 16 земаља Европске уније и земаља кандидата за чланство у ЕУ. Ово нам отвара потпуно нови простор за развој здравственог и велнес (wellness) туризма, који су у свету све популарнији, а за које наша општина, узимајући у обзир велико природно богатство и термалне воде, поседује изузетне потенцијале“ – нагласила је Бошковић.