Вести

Прва дама на челу општине Пећинци

Нешто више од месец дана од ванредних локалних избора Општина Пећинци је добила ново општинско руководство. На данашњој конститутивној седници Скупштине општине Пећинци за председницу општине изабрана је др Дубравка Ковачевић Суботички, лекар специјалиста за плућне болести, прва са листе Српске напредне странке на мартовским изборима. Др Ковачевић Суботички је претходне две године обављала дужност директора пећиначког Дома здравља и прва је жена на челу општине Пећинци од њеног формирања 1960. године. За њеног заменика изабран је досадашњи начелник Одељења за буџет и финансије дипломирани економиста Зоран Војкић.

Новоизабрана председница се захвалила на указаном поверењу како одборницима, тако и грађанима који су на изборима поверење дали Српској напредној странци. „Изузетно ми је велика част што сам изабрана на ову функцију и надам се да ћу оправдати указано поверење. Ново општинско руководство наставиће путем који је зацртан у претходне две године – путем унапређења квалитета живота наших суграђана кроз развој индустрије, пољопривреде и туризма. Врло брзо ће бити скинута и блокада у којој је општински рачун због наслеђених дуговања био протеклих годину дана, што ће нам олакшати реализацију зацртаних планова“ – изјавила је др Ковачевић Суботички.

На функцију председника Скупштине општине Пећинци одборници су изабрали дипломираног економисту Саву Чојчића, досадашњег председника Привременог органа општине Пећинци. За његовог заменика изабран је дипломирани менаџер Александар Јовичић, а функцију секретара Скупштине општине у наредне четири године вршиће дипломирана правница Јелена Мићић.

Чојчић сматра да избором новог руководства општина Пећинци упловљава у мирније политичке воде. „Данашња седница је одржана у толерантној атмосфери, а конструктивни су били и одборници опозиције. Након свих ломова и проблема кроз које је прошла, општина Пећинци сада има стабилну скупштинску већину окренуту грађанима, која ће бити велика подршка председници општине и органима извршне власти“ – обећао је новоизабрани председник пећиначког парламента.

На данашњој седници изабрани су и чланови Општинског већа: Милан Мијаиловић, Борислав Максимовић, Љубица Штетић, Маја Максимовић, Душан Тешић, Живорад Гордић, Саша Арсић, Мирослав Ускоковић и Наташа Ћирић.

Новим сазивом локалног парламента до избора председника Скупштине председавао је најстарији одборник Јован Ћирић, а цео процес избора новог руководства је протекао глатко и без изненађења, што је било и за очекивати, јер је коалициона листа „Александар Вучић-Будућност у коју верујемо“ на локалним изборима освојила апсолутну већину са 17 од укупно 30 одборничких места колико броји пећиначки парламент.