Вести

Путева никад доста

    Председник општине Пећинци Синиша Ђокић је јуче, заједно са представницима месних заједница Сремски Михаљевци и Карловчић, обишао радове на комплетној реконструкцији саобраћајнице која повезује ова два насеља пећиначке општине.

    Овом инвестицијом ће, након неколико деценија, у потпуности бити обновљен пут у дужини од 5,2 километра, а како је истакао председник Ђокић, путеви су један од основа развоја привреде и квалитетнијег живота грађана и због тога је општинско руководство као један од кључних циљева себи поставило развој путне инфраструктуре.

    „Прошле године смо у потпуности обновили пут од Шимановаца до Ашање, тачније до Обедске баре, пре два месеца смо урадили пут од Прхова до Шимановаца, а тренутно радимо пут Сремски Михаљевци – Карловчић. Ми се на овоме не заустављамо. У наредних месец дана треба да почне асфалтирање појединих улица у нашим насељима, као и спајање пута Сремски Михаљевци – Шимановци. Хоћемо да што боље умрежимо сва насеља. За само две године успели смо да у потпуности изменимо саобраћајну слику наше општине“ – поручио је Ђокић и најавио да би, захваљујући подршци председника Републике Александра Вучића, током октобра требало да почну радови на комплетној реконструкцији саобраћајнице од Купинова до Брестача.

    Заменик председника Савета месне заједнице Карловчић, Милан Степановић, каже да је ово изузетно значајна инвестиција за мештане оба насеља.

    „Пут је био у јако лошем стању. Срем пут је периодично санирао ударне рупе, али су се поново отварале. Сада ћемо коначно имати прави пут и бићемо одлично повезани и са Пећинцима као административним центром, и са Шимановцима који су индустријски центар, и са ауто путем и Београдом. Ово је одличан потез локалне самоуправе и надам се да ће тако наставити, јер путева никад доста“ – рекао нам је Степановић.

 

    По речима Миодрага Станковића, руководиоца изградње у предузећу „Сремпут“ које је извођач радова, пут дужине 5,2 километра биће широк шест метара, са ојачаним банкинама од дробљеног каменог агрегата и решеним површинским одводњавањем са коловоза.

    „Предвиђено је да се руиниран пут ради са ојачавањем доњих, носећих слојева коловозне конструкције са два слоја дробљеног каменог агрегата и са два слоја асфалта, стандардно дебљине 9 плус 5 центиметара, тако да ћемо добити пут сличан ономе који смо ове године већ изградили на територији општине Пећинци, а то је пут између Прхова и Шимановаца“ – изјавио је Станковић и додао да ће нови пут бити тридесетак центиметара виши у односу на постојећи, као и да ће због тога у насељима бити урађени асфалтни колски прилази, да би се, како је рекао, обезбедило да сви грађани могу безбедно да се укључе на нови пут.

    Вредност радова је 240 милиона динара. Радове финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а рок за завршетак радова је 90 дана.

   Извор: www.pecinci.org