Вести

СНС тражи да се стане на пут бахаћењу Демократске странке

    „Већ месецима смо сведоци дивљања функционера Демократске странке у општини Пећинци. Упади у институције су из дана у дан све насилнији, а своје бахаћење с поносом снимају и објављују на друштвеним мрежама и у медијима у власништву њихових налогодаваца. Осионо бирају најосетљивије мете, па им посебно задовољство причињавају напади на образовне установе, а јуче смо видели да не презају ни да физички насрну на службенике општине.

    Најциничније од свега је што тврде како то раде у име народа у општини у којој им тај исти народ не дозвољава да пређу цензус већ у неколико изборних циклуса. Aли, то је већ њихов проблем са грађанима пећиначке општине. Србија је демократска држава и далеко од тога да им Српска напредна странка тражи да одустану од политичке борбе.

    Оно што захтевамо је да престану са насиљем, да престану са злостављањем деце и запослених у вртићу и школи у Пећинцима, да не узимају за таоце, кад год им се ћефне, општинске службенике, грађане и привреднике, као што су то јуче урадили када су запосели седницу Комисије за планове Oпштине Пећинци. На тој седници су били присутни и грађани и привредници, који су поднели своје предлоге, примедбе и сугестије на један важан плански документ и који су имали право да своје ставове образложе и да чују одговоре, а уместо тога су били приморани да слушају политикантско мрцварење једне истрошене политичке странке, која у општини Пећинци не представља никог осим својих челника и својих налогодаваца.

    Србија јесте демократска земља, али је и правна држава која има обавезу да заштити своје грађане. Због тога апелујемо на све надлежне државне органе да насиље јасно и гласно окарактеришу као насиље и да га санкционишу у складу са законима ове земље, без обзира на то ко је тај који насиље спроводи.“

Општински одбор Српске напредне странке Пећинци