Вести

У здравство уложено близу 60 милиона

     На конференцији за медије пећиначког Општинског одбора Српске напредне странке, 4. октобра, о улагању у здравство у последњих неколико година говорили су повереник Општинског одбора Милорад Пантић и чланица Општинског одбора и директорка пећиначког Дома здравља Дубравка Цветковић Мићић.

     Пантић је том приликом нагласио да је у унапрећење здравства на територији пећиначке општине у последњих неколико година уложено близу 60 милиона динара.

     „Улагање у здравље становништва је један од приоритета Српске напредне странке од када је преузела власт у општини Пећинци. Пре неколико година у Дому здравља је уграђен лифт који теже покретним пацијентима олакшава приступ службама на вишим спратовима. Завршена је адаптација прве зграде Дома здравља у Пећинцима, у оквиру које је замењен кров, уграђена спољна ПВЦ столарија и термичка изолација, и урађена нова фасада, а делом је реновирана и унутрашњост овог објекта. Изграђене су две нове месне амбуланте – у Брестачу и Сремским Михаљевцима, а реновиране су амбуланте у Ашањи, Дечу, Карловчићу, Обрежу, Огару, Попинцима, Суботишту, Купинову и Доњем Товарнику. Значајно је унапређен и возни парк Дома здравља са четири нова аутомобила за рад патронажне службе и новим санитетским возилом за хитну службу“ – изјавио је Пантић.

     Он је уједно најавио да је у плану унутрашња реконструкција прве зграде, у оквиру које ће бити извршена комплетна замена инсталација, пода и унутрашње столарије, док ће на другој згради Дома здравља бити извршена комплетна унутрашња и спољна реконструкција, а процењена вредност ове капиталне инвестиције је око 100 милиона динара.

     Дубравка Цветковић Мићић подсетила је да је Дом здравља у међувремену опремљен и са неколико нових апарата који су значајно унапредили здравствену услугу.

     „Купљен је нови ултразвук за службу радиологије, а служба физикалне терапије добила је нове савремене апарате за ласерску и магнетну терапију. Пре само неколико дана у нашу установу је стигао нови мобилни ултразвук, а данас и нови аутомобил за рад на терену. Нова опрема ће у значајној мери допринети ефикаснијем раду на унапређењу репродуктивног здравља жена и квалтетнијем раду са пацијентима на терену“ – рекла је Цветковић Мићић.