Вести

Заједничким снагама до новог вртића

    Јуче су полазници Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ из подручног одељења у Огару први пут ушли у нове просторије вртића. Почетку рада новог вртића присуствовало је и општинско руководство на челу са председником општине Пећинци Синишом Ђокићем, који је том приликом нагласио да је нови вртић резултат успешне сарадње локалне самоуправе и привредника и родитеља из Огара, и захвалио се свима који су учествовали у реализацији овог пројекта.

    „Простор за нови вртић је добијен реконструкцијом старог школског стана који се већ деценијама не користи и који је у потпуности оронуо. Предузеће „Дура стил“ (Dura steel) је донирало материјал и извело радове у вредности милион динара, Занатска радња „Цане“ је донирала ПВЦ столарију у вредности око 200.000 динара, док је Општина финансирала набавку санитарија и радове на увођењу воде, струје и расвете са преко 500.000 динара. Оно што је најважније, то је да деца имају одличне услове за боравак, а васпитачи одличне услове за рад. Само у последње две године нове вртиће су добила и деца у Купинову, Карловчићу и ускоро у Шимановцима, а неколико вртића је реновирано. Пред нама је још много посла и нећемо престати са улагањима у објекте вртића док сва деца у нашој општини не буду имала једнако добре услове“ – поручио је Ђокић.

    Деца и родитељи су били изузетно задовољни условима у новом вртићу. Малом Михајлу Миличевићу се највише свиђа то што су просторије велике и што има пуно нових играчака, а омиљена играчка му је, како нам је рекао, кинетички песак. Његовом другу Виктору Обрадовићу се највише свиђа што је све „лепо и чисто“ и што има већи простор за игру.

    Викторова Мајка Ружица је срећна што су деца коначно добила свој простор, са одвојеним купатилом.

    „Ово је веома значајно, јер је простор у којем су били био мали и скучен. Нови простор је баш прилагођен њима и биће им велика олакшица у обављању активности“ – рекла је Ружица Обрадовић.

    Један од донатора, власник предузећа Дура стил Ранко Вуковић, каже да је идеја о претварању оронулог и неискоришћеног простора у нови вртић потекла из разговора који је имао са председником општине.

    „Тада смо се договорили да заједнички обезбедимо да деца из Огара добију свој кутак у којем могу да бораве и у којем имају шта да виде и науче. Данас смо сви заједно достигли тај циљ“ – каже Вуковић чији син Александар већ похађа вртић, а ускоро треба да се упише и кћерка Катарина.

    Анита Волчевски, директорка предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ Пећинци у чијем саставу ради и подручно одељење у Огару, истиче да је реконструкцијом добијено 100 квадратних метара потпуно новог простора, са четири просторије и потпуно одвојеним новим санитарним чвором, а локална самоуправа је финансирала и куповину новог намештаја и дела нових играчака.

    „Тренутно овде имамо уписано 21 дете узраста од три године до предшколског програма и јако нам је важно да обухватимо сву децу. Нови простор нам је значајан и због тога што нам пружа услове за рад по новом програму са чијом смо имплементацијом почели у септембру ове године“ – изјавила је Волчевски.

Извор www.pecinci.org