Вести

570 милиона за образовне установе

     Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић најавио је, на конференцији за медије 1. новембра, да ће у наредном периоду у изградњу и обнову објеката образовних установа на територији пећиначке општине бити уложено око 570 милиона динара.

     „Председник покрајинске владе господин Игор Мировић положио је 30. октобра камен темељац за изградњу новог вртића у Шимановцима. Само ова инвестиција вредна је 120 милиона динара. Поред тога, већ је расписана јавна набавка за комплетну реконструкцију зграде основне школе у Карловчићу. Вредност ове инвестиције је 90 милиона. Ускоро ће бити расписана и јавна набавка за комплетну реконструкцију зграде основне школе у Купинову вредну 230 милиона, а у плану је и реконструкција објекта основне школе у Пећинцима. Процењена вредност ове инвестиције је 130 милиона динара“ – најавио је Пантић.

     Пантић је подсетио да су у време када је Српска напредна странка преузела одговорност за вођење пећиначке локалне самоуправе објекти образовних установа затечени у катастрофалном стању.

     „Затекли смо неуређене, а понегде и незагрејане учионице, чучавце у тоалетима и кровове који прокишњавају. Након неколико година систематичног улагања у школске објекте данас је ситуација много боља, али ми из Српске напредне странке сматрамо да наша деца морају да имају исте услове за школовање као и деца у много већим срединама. Зато ће улагање у образовање и у наредном периоду бити један од приоритета Општине Пећинци“ – поручио је Пантић.