Вести

Брестачки ученици од септембра у новој школи

    Општинско руководство je, на челу са председником општине Синишом Ђокићем, обишло радове на реконструкцији основне школе у Брестачу. Реч је о инвестицији вредној 50 милиона динара која подразумева комплетну реконструкцију објекта, укључујући замену кровне конструкције, уградњу нове ПВЦ столарије, постављање изолације и комплетно унутрашње и спољно уређење објекта. Биће изграђена и нова ограда око школског дворишта и ново дечје игралиште у оквиру дворишта. Тако ће од септембра брестачки ученици кренути у потпуно нову школу, а нове просторије ће у оквиру објекта добити и предшколска установа.

    Председник Ђокић је истакао да радове са 30 милиона динара финансира Министарство државне управе и локалне самоуправе, док је Општина Пећинци из буџета издвојила додатних 20 милиона.

    „Општина Пећинци је школство поставила као један од кључних циљева и ово је само једна у низу школа које смо реконструисали и које су у плану за реконструкцију. По завршеним радовима, биће купљен и нов намештај, тако да ће од септембра деца у Брестачу имати школу за двадесет други век. Током ове године планиран је и почетак комплетне реконструкције основне школе у Пећинцима, доградње вртића у Пећинцима и комплетне реконструкције вртића у Обрежу. Са улагањима у школство ћемо наставити док сва деца у општини Пећинци не буду имала једнако добре услове за образовање“ – поручио је Ђокић.

    Председник Савета месне заједнице Брестач Бранислав Ковачевић каже да ће захваљујући новој огради и новом дечјем игралишту са тартан подлогом деца бити много безбеднија и у школском дворишту.

    „За нас у Брестачу ово је изузетно значајна инвестиција, јер ће деца имати много боље услове, али ово није једина инвестиција чија реализација је у току у нашем насељу. Никада до сада у Брестач није оволико уложено у овако кратком временском периоду. Ове године је завршена изградња гасне мреже, а при крају је изградња новог ловачког дома. Ускоро очекујемо почетак изградње канализационе мреже и реконструкцију пута. Укупна вредност улагања је неколико стотина милиона динара и то је јасан показатељ да општинско руководство има разумевања за потребе грађана Брестача“ – истакао је Ковачевић.

Извор: www.pecinci.org