Вести

ЂОКИЋ: Без путева нема живота

    Председник општине Пећинци Синиша Ђокић обишао је 20. октобра радове на реконструкцији улица у више насеља пећиначке општине. У оквиру инвестиције вредне 140 милиона динара реконструише се седам постојећих улица у пет насеља, гради се нови пут који ће повезати улице Браће Видаковић и Посавског одреда у Пећинцима и изграђен је прикључак пута Сремски Михаљевци – Шимановци.

    „Општина Пећинци је данас једно велико градилиште. Без путева нема живота. Много лакше се долази до радних места. Пошто сами знамо да је општина Пећинци једна од најразвијенијих општина на територији Републике Србије, трудимо се да и улице уредимо. Да свако село, свако насеље има добру путну инфраструктуру, да свака улица буде урађена по европским стандардима“ – поручио је председник Ђокић.

 

    Изградњом прикључка пута Сремски Михаљевци - Шимановци тај део општине је добио знатно краћи пут ка шимановачкој индустријској зони, а у Шимановцима су у току радови на реконструкцији улице Светозара Милетића.

    „Нисмо заборавили ни споредне улице, не само главне да реконструишемо и у Шимановцима и у целој општини Пећинци, него радимо и ове споредне улице и добијамо један потпуно нови изглед целог места. Радимо на безбедности. Не само што реконструишемо ове постојеће улице, него радимо и пешачке стазе, како би се пешаци, поготово на крају великих прометних улица, склонили са пута“ – изјавио је председник Савета месне заједнице Шимановци Александар Мандић.

 

    У Ашањи је комплетно реконструисана Гвозденова улица.

    „Карактеристично за наше село је да та путна мрежа споредних путева је била у катастрофалном стању, где овај пут значи живот за мештане ове улице. У плану су нам још три улице, тако да, уколико то успемо да остваримо, мислим да смо урадили једну капиталну ствар за ово место“ – рекао нам је Дејан Ђураћис, председник Савета месне заједнице Ашања.

    За реализацију ове инвестиције 100 милиона динара је издвојила Покрајинска влада, док је 40 милиона издвојила Општина Пећинци из сопственог буџета, а у оквиру ових радова реконструишу се и улице у Сибачу, Попинцима и Доњем Товарнику.

Извор: www.pecinci.org