Вести

ЂОКИЋ: Ове и наредне године почињемо градњу још пет канализационих мрежа

Председник Ђокић је најавио капитална улагања у канализационе мреже, са амбицијом да општина Пећинци буде прва локална самоуправа у Србији у којој ће сва насеља бити покривена канализацијом.

   У општини Пећинци је тренутно канализациона мрежа изграђена у пет насеља – Пећинцима. Шимановцима, Суботишту, Сибачу и Доњем Товарнику, а у току је градња канализација у Попинцима и Прхову, док су пре неколико дана потписани уговори за изградњу канализационих мрежа у Огару и Брестачу.

   Председник општине Пећинци Синиша Ђокић најавио је да већ до краја године очекује објављивање тендера за изградњу канализације у Дечу, док након Нове године треба да буду објављени тендери за изградњу канализација у Сремским Михаљевцима и Карловчићу.

   „Документација за изградњу канализационе мреже у Обрежу је у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и надамо се да ће и тај пројекат бити завршен током наредне године, а у изради је пројектна документација за Ашању и Купиново. У сваком случају, до краја ове и током наредне године свакако почињемо градњу пет канализационих мрежа, а наша амбиција је да будемо прва општина у Србији у којој ће сва насеља бити покривена канализацијом“ – рекао је Ђокић и додао да ће са две канализације у изградњи и пет канализација чија изградња је извесна у потпуности бити измењена еколошка слика пећиначке општине.

   Он је истакао да није реч само о покривености канализационом мрежом, већ и о начину на који се у општини Пећинци третира канализациони отпад.

   „У нашој општини, за разлику од неких других средина, све до сада изграђене канализације су прикључене на пречистаче у Пећинцима и Шимановцима и тако ћемо радити и убудуће. Ниједна новоизграђена мрежа неће бити пуштена у рад док не буде прикључена на пречистач, јер се само на тај начин постиже пун ефекат очувања животне средине. Огар и Брестач ће бити прикључени на пречистач у Пећинцима, док ће Деч, Сремски Михаљевци и Карловчић бити прикључени на пречистач у Шимановцима“ – изјавио је председник Ђокић.

   У Обрежу, Купинову и Ашањи ће се, како је рекао, због близине Специјалног резервата природе Обедска бара, највероватније за свако насеље појединачно градити мини-пречистач.

Извор: www.pecinci.org