Вести

ЂОКИЋ: Улагаћемо у школство док сва деца не буду имала једнако добре услове

    Председник Ђокић је истакао да Општина Пећинци, захваљујући подршци виших нивоа власти, већ годинама улаже у школске објекте и објекте вртића и да је у последњих неколико година реконструисано и изграђено више од 7.500 квадратних метара образовних објеката.

    Општина Пећинци расписала је јавну набавку за комплетну реконструкцију и доградњу основне школе у Пећинцима. Како је рекао председник општине Синиша Ђокић, процењена вредност ове инвестиције је непуних 440 милиона динара, а радове финансира Покрајинска влада.

    „Ово је капитална инвестиција од изузетног значаја не само за децу из Пећинаца, већ и за децу из Попинаца, Прхова, Суботишта, Брестача и Сибача која такође похађају ову школу од петог до осмог разреда. Комплетна реконструкција школе подразумева замену кровне конструкције и столарије, постављање топлотне изолације и на крову и на зидовима, замену свих инсталација, нову фасаду и кречење просторија, тако да ће деца добити практично нову школу. Поред реконструкције постојећих 1.793 квадрата, биће дограђено још 477 квадратних метара, што је значајно увећање расположивог простора“ – изјавио је Ђокић и додао да је реално за очекивати да радови на школи почну на полугодишту.

    Он је истакао да Општина Пећинци, захваљујући подршци виших нивоа власти, већ годинама улаже у школске објекте и објекте вртића и да је у последњих неколико година реконструисано и изграђено више од 7.500 квадратних метара образовних објеката.

    „Изграђено је ново крило средње техничке школе у Пећинцима, а комплетно су реконструисане школе Купинову и Карловчићу. И док ускоро почиње реконструкција школе у Пећинцима, већ је увелико у припреми реконструкција попиначке основне школе. Реновиране су школе у Шимановцима, Прхову, Обрежу, Огару, Доњем Товарнику и Сибачу. Изграђени су нови објекти вртића у Шимановцима и Купинову, адаптиран нови простор за вртић у Огару, реконструисане су просторије вртића у Карловчићу и Брестачу, а реновирани вртићи у Прхову, Пећинцима, Дечу и Доњем Товарнику“ – рекао је председник Ђокић и додао да су у плану реконструкције основних школа у Прхову и Обрежу и завршетак фискултурне сале у Ашањи, као и доградња вртића у Пећинцима и реконструкција и доградња вртића у Обрежу.

    „Улагаћемо у школство док сва деца у нашој општини не буду имала једнако добре услове за школовање“ – поручио је први човек пећиначке општине.

Извор: www.pecinci.org