Вести

Добродошлица вредна 40.000

Председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички је 18. маја, заједно са начелницом Одељења за друштвене делатности Снежаном Гагић, уручила једнократну новчану помоћ породицама које су добиле принову крајем прошле и почетком ове године. Реч је о већ традиционалној подршци коју локална самоуправа у Пећинцима пружа породицама са новорођенчадима у износу од 40.000 динара.
Поздрављајући најмлађе суграђане и њихове родитеље председница пећиначке општине је рекла да јој је ово најдража обавеза.
„Знамо колико је у данашњој ситуацији тешко гајити дете и зато настојимо да колико год можемо помогнемо родитељима. Знамо да 40.000 за опремање бебе није много, али ова помоћ је некада износила 4.000, а ми смо је удесетостручили. На овај начин желимо да младе брачне парове подстакнемо на проширење породице. Наша брига се не завршава на овоме. Локална самоуправа пружа подршку породици кроз низ мера, од бесплатног боравка у вртићу за треће дете у породици и за једно дете у породицама са близанцима, преко школског прибора за прваке и компјутера за сваког ученика четвртог разреда, до субвенционисаног превоза за средњошколце и студенте и студентских стипендија, а кроз привлачење инвестиција настојимо да младим људима омогућимо да након завршеног школовања овде пронађу запослење. Ово није фраза, ја се искрено обрадујем сваки пут када се неко наше дете након завршене школе врати у нашу средину и овде пронађе посао за који се школовало“ – изјавила је прва жена пећиначке општине.
Општина Пећинци ову врсту помоћи уручује у неколико наврата током године, а овога пута по 40.000 су добиле 64 породице, чије су бебе пријављене у периоду од 19. децембра 2014. до 30. априла 2015. године.