Вести

Добродошлица за 62 бебе

    Председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је 17. маја једнократни новчани додатак за новорођенче, у износу од 40.000 динара, породици Илић из Огара. Он је том приликом истакао да подршка пећиначке локалне самоуправе породицама које добију бебу траје већ дуже од деценију.

    „Ово није једина мера. За годину дана ово дете има бесплатан вртић до поласка у школу. Када дете крене у школу има бесплатне уџбенике за период од првог до осмог разреда. Од ове године свако дете које заврши четврти разред има једнократну новчану помоћ у висини од 10.000 динара, а када заврши осми разред у висини од 20.000 динара. Водимо рачуна да наша деца стекну поверење у нас и да остану овде да живе на територији општине Пећинци“ – изјавио је председник Ђокић.

    Двомесечна Тијана је друго дете Браниславе и Жељка Илића. Њен брат Андрија има четири године, а отац Жељко истиче да подршка коју пружа Општина Пећинци даје осећај сигурности породицама са децом и олакшава им њихово одгајање.

    „Наравно да олакшава. Ми смо за ово старије дете баш пре неки дан предали документацију за вртић. Четири године има и од септембра ће да крене. Наравно да нам то значи много, посебно што радимо и супруга и ја“ – каже Жељко.

    У овој подели по 40.000 динара добиће 62 породице, које су принову добиле у периоду од 1. децембра до 30. априла.

Извор:www.pecinci.org