Вести

Доњи Товарник добио пошту и бесплатне интернет услуге

      Јуче је у Доњем Товарнику, у присуству највишег општинског руководства општине Пећинци и великог броја мештана, отворена нова пословница Поште Србије, у оквиру које је постављен и Интернет кутак где ће мештани, у радно време поште, моћи бесплатно да користе интернет услуге.

     Око 1.000 становника Доњег Товарника, који до сада нису имали пошту, више неће морати да путује до Пећинаца како би платили рачун, подигли пензију или послали пошиљку, а пошта на дохват руке олакшаће и пословање тридесетак правних лица у овом насељу. Нова пословница отворена је у оквиру акције „52 поште за 52 недеље“, коју Пошта Србије спроводи од почетка године, а пословница у Доњем Товарнику је 47. отворена у оквиру ове акције.

     Председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички подсетила је да је ово друга пошта у општини Пећинци отворена ове године – прва је почетком године отворена у Брестачу, и нагласила да је за свакодневно функционисање насеља, поред амбуланте, школе и обданишта, пошта од кључног значаја.

     Срђан Јовановић, директор Функције поштанске мреже у Пошти Србије, изјавио је да је нова поштанска пословница заживела заједничким снагама пећиначке локалне самоуправе која је уступила и адаптирала просторије, и Поште Србије чији мајстори и информатичари су је опремили најмодернијим поштанским мобилијаром и информатички повезали.

     Јуче су потписани и уговори са прва два корисника услуге „Пост експрес за 99 динара“ у новој експозитури. Уговоре са Поштом Србије потписали су Месна заједница Доњи Товарник и пољопривредна апотека „Рас“.

     Свечаност су својим наступом улепшали чланови Фолклорног друштва „Извор Доњи Товарник“.