Вести

Економско оснаживање жена кроз рурални туризам

      У организацији Женске одборничке мреже Скупштине општине Стара Пазова, 24. јуна је одржана трибина на тему Економско оснаживање жена кроз рурални туризам, као превенција насиљу над женама, а ускладу са актуелном акцијом Владе републике Србије „Летујте у Србији“. Трибини су присуствовале и председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички, одборнице пећиначког парламента Вукица Север и Ружица Ускоковић и руководилац сектора за туризам Агенције за развој општине Пећинци Љубица Бошковић.

     Кроз презентацију „Како се бавити руралним туризмом и започети свој бизнис“, велики број присутних жена могао је да добије најосновније информације и упутства на ову тему. Учеснице су упознате и са основним информацијама о томе на који начин Општина Стара Пазова, преко Туристичке организације и Одељења за привреду стимулише и потпомаже жене у почетним корацима бављења овим видом туризма, а имале су прилику и да се упознају са искуствима гошћи из Бачког Петровца, које имају дугогодишње искуство у руралном туризму и пример су добре праксе у овој области.

     На трибини су, поред посланице Народне скупштине Републике Србије Либушке Лакатош, председнице одбора за равноправност полова и посланице Скупштине АП Војводине Стојанке Лекић, учествовале и начелница Одељења за пољопривреду Општине Стара Пазова Драгана Стојановић, директорка старопазовачке Туристичке организације Драгана Зорић и координаторка Женске одборничке мреже Драгана Стевић.

     Рад женске одборничке мреже општине Стара Пазова подржао је и председник Скупштине општине Радоје Благојевић, начелници ресорних одељења, шеф кабинета председника општине Немања Стикић, као и гошће из Земуна и Сремске Митровице.