Вести

Гасна мрежа завршена у 8 насеља

    Председник општине Пећинци Синиша Ђокић обишао је у Прхову радове на гасификацији општине Пећинци. Он је том приликом рекао да је ово једно од највећих градилишта у нашој општини, као и да је у питању изузетно значајна инвестиција вредна 6,1 милион евра.

    “Гас ће у наредних годину дана доћи до сваког домаћинства, до сваког привредника, тако да ће општина Пећинци бити међу првима која ће имати гас у сваком домаћинству и сваком привредном објекту” – истакао је председник Ђокић, и додао да је инвеститор ЈП Србијагас на основу тројног уговора између Општине Пећинци, Србијагаса и Промонт групе.

    Општинско руководство дочекао је председник Савета месне заједнице Прхово Иван Коњевић, који нам је том приликом рекао да је гасификација од великог значаја за све мештане Прхова, као и да се доста мештана већ распитивало како напредују радови, каква је процедура око добијања прикључка и када ће радови бити завршени, што је, како је рекао, јасан показатељ значаја гасификације за ово насељено место.

    О динамици радова председника Ђокића известио је Новислав Сукњевић из Промонт групе, који је изјавио да радови и поред пандемије теку динамиком која је договорена, чак и брже од тога, јер је материјал за 60 км гасовода који је предвиђен за повезивање 11 насељених места у општини, раније купљен и лагерован у Пећинцима.

    “У току су радови на повезивању ових 11 насељених места. У 8 села је завршена комплетна дистрибуција, а имамо да урадимо још 3 насељена места – Купиново, Обреж и Ашању, за које смо већ добили грађевинске дозволе” – рекао је Сукњевић.

    Током 2022. године треба да буде завршена и комплетна гасна мрежа у Пећинцима, Шимановцима, Прхову и Суботишту, у којима је и раније постојала, али није била спроведена кроз цела насеља.

   Извор: www.pecinci.org