Вести

Грађанима Суботишта гас доступан већ ове зиме

    Председник општине Пећинци Синиша Ђокић обишао је радове на изградњи дистрибутивне гасне мреже у Суботишту. Радови који су почели пре око два месеца полако се приводе крају, а остало је да се изгради још око 500 метара гасне мреже, од укупно пет и по километара колико је потребно да би гас стигао до сваког домаћинства у Суботишту.

    „Суботиште је у групи четири насеља у којима гасну мрежу гради предузеће Беогас, а у тој групи су и Пећинци, Шимановци и Прхово. Како нам је данас најавио представник извођача радова, грађанима Суботишта ће већ у наредних месец дана гас бити доступан као енергент. У преосталих 11 насеља, у којима се гасна мрежа гради у сарадњи са ЈП Србијагас, већ се врше испитивања мреже и прибављање неопходне техничке документације. Надамо се да ће и у већини тих насеља гас бити доступан као енергент већ ове зиме“ - изјавио је председник Ђокић.

    По речима техничког директора Беогаса Владимира Спасојевића, гасна мрежа је у претходном периоду завршена у Пећинцима и Шимановцима.

    „Сада завршавамо у Суботишту и остаје нам још 5,4 километра гасне мреже у Прхову, коју ћемо изградити почетком наредне године. У Шимановцима нам је остала још само индустријска зона 5.1. за коју тек треба да се ради пројектно-техничка документација“ – рекао је Спасојевић.

    Извор: www.pecinci.org