Вести

Инвестиција која ће означити крај листама чекања за упис у вртић

    Председник општине Пећинци Синиша Ђокић саопштио је данас да је тендер за комплетну реконструкцију и доградњу објекта вртића у Обрежу окончан и да ће врло брзо почети радови на реализацији ове инвестиције вредне преко 174 милиона динара.

    „Припреме за реализацију ове инвестиције су потрајале, али реч је великој и изузетно важној инвестицији која ће окончати листе чекања за упис у вртић у нашој општини, не само тренутно, већ и у наредних деценију до две. Доградња вртића у Пећинцима је већ увелико у току и када ове две инвестиције буду завршене, сви родитељи који желе да упишу дете у вртић моћи ће то да ураде. Захвални смо Министарству за јавна улагања које је издвојило потребна средства, а посебно председнику Републике Александру Вучићу, који је личним ангажманом дорпинео да дође до реализације ове капиталне инвестиције“ – изјавио је председник Ђокић и подсетио да је боравак у вртићу за сву децу са територије пећиначке општине потпуно бесплатан, у складу са новим мерама подршке породици и деци, које је пећиначка локална самоуправа почела да спроводи од ове године.

    Председник Ђокић је истакао да су већ обезбеђена и средства за опремање вртића након реконструкције, у вредности од преко 16 милиона динара, од чега је непуних 10 милиона издвојило Министарство за бригу о породици и демографију, док ће преосталих нешто више од 6 милиона издвојити Општина Пећинци из сопственог буџета.

    У оквиру радова биће реконструисано 780 квадратних метара постојећег простора и дограђено још око 350 квадрата.

Извор: www.pecinci.org