Вести

Изглед какав административни центар заслужује

     „Уређење трга испред храма Светог Николе у Пећинцима је само још један корак ка томе да Пећинци као административни центар добију изглед какав заслужују“ – рекао је на данашњој конференцији за медије повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић, поводом почетка радова на урећењу трга у центру Пећинаца.

     У оквиру ове инвестиције вредне 21,5 милиона динара, биће у потпуности уклоњена истрошена бетонска подлога, а трг ће бити поплочан бехатон плочама. Стара ограда око месног храма биће уклоњена, а на тргу ће бити постављена нова фонтана окружена клупама за одмор. Простор ће додатно бити украшен новом расветом, жардињерама са цвећем и дрвећем.

     Скоро половину средстава за ову инвестицију, 10 милиона динара, обезбедило је Министарство државне управе и локалне самоуправе, док је остатак издвојила пећиначка локална самоуправа из буџета, а Пантић је то оценио као показатељ добре сарадње власти на локалу и виших нивоа власти, од чега грађани пећиначке општине имају видљиве користи.

     „У протеклом периоду доста тога је урађено на побољшању како изгледа, тако и функционалности центра Пећинаца. У потпуности је реновирана спољашњост Културног центра, изграђен је парохијски дом, завршена спољна реконструкција прве зграде Дома здравља и реновиран Објекат предшколске установе. Изградњом нове пијаце, стара је уклоњена са простора испред месне цркве где јој никако није било место. Уређење свих ових објеката је у значајној мери променило на боље изглед пећиначког центра, а нови трг испред месне цркве ће га само додатно улепшати“ – изјавио је први човек пећиначких напредњака.