Вести

Једнаки услови за учење за сву децу

     На конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке, одржаној 6. септембра, повереник овог одбора Милорад Пантић најавио је да ће за неколико дана бити објављен тендер за избор извођача радова на комплетној реконструкцији објекта основне школе у Карловичићу.

     „Реч је о инвестицији вредној 90 милиона динара, а средства је обезбедила Влада Републике Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Захваљујући подршци Владе Србије реконструисаћемо три школе – у Карловчићу, која је реално у најлошијем стању, одмах затим у Купинову, а након тога и у Пећинцима. Ове јесени треба да почне и прва фаза изградње новог објекта предшколске установе у Шимановцима. Реализација ове инвестиције одвија се спорије него што смо очекивали, али најважније је да ће бити реализована и да ће деца у Шимановцима добити нови вртић“ – најавио је Пантић.

     Он је рекао и да је завршена изградња нове зграде средње техничке школе у Пећинцима, у којој предстоји опремање новим намештајем, а да је током летњег распуста у основној школи у Брестачу уграђено централно грејање са модерним котлом на пелет.

     Пантић је уједно подсетио да су од доласка Српске напредне странке на чело пећиначке локалне самоуправе значајна средства уложена у обнову објеката образовних установа.

     „Школске објекте, у које није озбиљније улагано деценијама, затекли смо у јако лошем стању, са чучавцима у школама, са крововима који прокишњавају, са пропалом столаријом и са лошим грејањем. Морали смо много да улажемо да бисмо деци обезбедили што боље услове за учење, а наставном кадру адекватне услове за рад. У претходном периоду реконструисане су школе у Шимановцима, Доњем Товарнику и Дечу, замењен је кров на објектима основне школе у Сремским Михаљевцима и предшколске установе у Пећинцима, а у свим насељима су извршени мањи радови на реновирању школских објеката – од замене дотрајале столарије новом ПВЦ столаријом, преко реновирања фискултурних сала, до уређења санитарних чворова“ – изјавио је Пантић и додао да је неопходно још много улагања како би сва деца у пећиначкој општини имала једнако квалитетне услове за учење.