Вести

Културно лето добар пример сарадње институција и локалне заједнице

     Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић је на јучерашњој конференцији за медије, одржаној у просторијама СНС у Пећинцима, честитао Културном центру Пећинци на одлично организованом Пећиначком културном лету, које је оценио као најуспешније до сада.

     „Већ пету годину заредом пећиначка локална самоуправа пружа пуну финансијску подршку пећиначком Културном центру у настојањима да грађанима наше општине обезбеди квалитетне културне садржаје, не само у Пећинцима као административном центру, већ у свим насељима наше општине. Због тога морам да изразим задовољство тиме што је ове године програм Пећиначког културног лета био реализован у чак девет насеља наше општине, јер наш став је да сви грађани заслужују једнак третман по свим питањима, па и по питању доступности културних садржаја“ – нагласио је Пантић.

     Он је позитивно оценио и то што је један од два пратећа програма Културног лета био посвећен великом јубилеју Српске православне цркве – 800 година самосталности, јер, како је оценио, духовност нашег народа је изузетно значајна за очување националног идентитета.

     „Посебно ме је обрадовало што је други пратећи програм био посвећен најмлађима, јер се показало да су наша деца и те како била зантересована за садржаје који су били прилагођени њиховом узрасту. Доказ тога је одличан одзив малишана у свим насељима у којима су програми организовани“ – рекао је Пантић.

     Он је уједно нагласио добар пример сарадње Културног центра, образовних институција и месних заједница у организацији културних догађаја.

     „Чини ми се да је ове године та сарадња први пут остварена у потпуности и да су сви дали свој максимум. Резултати нису изостали и ово је, како ме је информисао директор КЦ господин Јован Деврња, Културно лето са рекордним одзивом публике. То је уједно и добар пример како увек треба да наступамо јединствено када треба да се уради било који посао у корист грађана и локалне заједнице. Повезаност институција и локалне заједнице је нешто чему Српска напредна странка тежи од самог почетка, јер смо свесни да институције и постоје зато да би излазиле у сусрет потребама грађана“ – оценио је први човек пећиначких напредњака.