Вести

ЛИЧНИМ ПРИМЕРОМ ЗА ЗДРАВИЈУ ОПШТИНУ ПЕЋИНЦИ

      Овог лета Јавно комунално предузеће "Сава" из Пећинаца интензивирало је рад на чишћењу дивљих депонија, а пећиначка локална самоупарава је изменом Одлуке о одржавању чистоће на територији општине Пећинци увећала казне за несавесне појединце, али и правна лица и предузетнике који загађују животну средину.

     Тим поводом, први човек пећиначких напредњака Милорад Пантић изјавио је да је очување животне средине један од циљева пећиначког одбора Српске напредне странке.

     "Од када општину Пећинци води СНС значајно је унапређено стање у области комуналних делатности, а посебно у области управљања комуналним отпадом. Поред тога што подржава све општинске одлуке које воде ка чистијој и здравијој животној средини, СНС доприноси да наши грађани живе у чистијим и здравијим насељима и добровољним радом активиста наше странке. Већ неколико година наши активисти организују бројне акције чишћења од смећа јавних површина у насељима и зелених површина испред кућа у којима нико не живи и испред старачких домаћинстава, као и путних појасева широм пећиначке општине. Овакве акције ћемо организовати и у будуће и на тај начин, личним примером, слати поруку грађанима да сви заједно морамо радити на очувању животне средине, јер то је средина у којој одрастају наша деца" – поручио је Пантић.