Вести

Ловци доприносе унапређењу локалне заједнице

    Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић оценио је, на конференцији за медије, да је Ловачко удружење „Обедска бара“, које у општини Пећинци броји 550 чланова, најорганизованије удружење грађана у пећиначкој општини, од чијих активности користи има цела локална заједница.

    „Чланови ловачког удружења нису само група људи која иде у лов. Ловци воде рачуна о ловишту, узгајају племениту дивљач и штите је од предатора као што су шакали, а када је потребно, штите и пољопривредно земљиште од штеточина које уништавају усеве и наносе губитке ратарима. Поред тога, Ловачко удружење „Обедска бара“ је најбројније и набоље организовано удружење грађана у нашој општини, чији чланови су увек спремни да се у великом броју одазову свим волонтерским акцијама којима се унапређује квалитет живота у нашим насељима, а пружају подршку и хуманитарним акцијама, тако да од њихових активности користи има цела локална заједница“ – рекао је Пантић.

    „Од уређених ловачких домова и од активности ловаца користи имају сви становници наших насеља и зато је став СНС да је неопходна подршка Ловачком удружењу „Обедска бара“ и свим ловачким друштвима у саставу овог удружења“ – поручио је Пантић.