Вести

Мере подршке породици значајне и добродошле

    Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић поздравио је одлуку Општинског већа Општине Пећинци којом су одобрена средства за исплату једнократне новчане накнаде, у износу од 40.000 динара, свакој породици на територији општине Пећинци која у 2020. години добије новорођенче.

    Он је на конференцији за новинаре подсетио да су председник Александар Вучић и Влада Републике Србије много учинили на унапређењу популационе политике у Србији и оценио да локалне самоуправе морају да дају свој допринос борби против беле куге у локалној заједници, а да је одлука Општинског већа Општине Пећинци корак у правом смеру.

    „Породица је стуб друштва, а деца су наша будућност, и због тога су све мере подршке породици у одгајању деце изузетно значајне и добродошле. Свака одговорна заједница показује интересовање за подизање будућих генерација, а политика Српске напредне странке је стварање безбедног и економски стабилног окружења за одгајање деце“ – изјавио је Пантић и изразио задовољство чињеницом да број новорођенчади у пећиначкој општини већ неколико година не опада.

    Он је нагласио став пећиначког одбора СНС да све мере подршке породици треба примењивати и у наредним годинама, као и да треба тражити нове, ефикасније начине да се подстакне рађање у општини Пећинци.