Вести

Министар Весић најавио 50 нових километара путева у општини Пећинци

"Оно што чека општину Пећинци за следећу годину је заиста нешто што се никада није догодило. Следеће године ћемо у општину Пећинци уложити преко милијарду и по и урадити сигурно мало више од 50 километара локалних путева“ – рекао је министар Весић.

    Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је јуче општину Пећинци и том приликом је, заједно са председником општине Синишом Ђокићем и покрајинским послаником Александром Мандићем, обишао пут Сремски Михаљевци-Карловчић чију реконструкцију је финансирало његово министарство. Министарство је током лета финансирало и реконструкцију пута Прхово-Шимановци.

    Министра и председника општине су у Карловчићу дочекали бројни грађани, као и представници савета месних заједница Сремски Михаљевци и Карловчић, а он је у разговору са грађанима истакао да је министарство на чијем је челу ове године финансирало реконструкцију преко 10 километара путева у општини Пећинци.

    „Ми смо на територији општине Пећинци ове године уложили, као држава, 420 милиона динара и урадили преко 10 километара путева, што заиста одавно није урађено и није толико уложено. Међутим, оно што чека општину Пећинци за следећу годину је заиста нешто што се никада није догодило. Следеће године ћемо у општину Пећинци уложити преко милијарду и по и урадити сигурно мало више од 50 километара локалних путева“ – рекао је Весић.

    Међу путевима чију реконструкцију ће финансирати Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре су Суботиште – Пећинци, Сремски Михаљевци – Пећинци, Купиново – Брестач и Купиново – Прогар, а неки од радова почеће већ ове године.

    „Ово што радимо показује шта значи када држава финансијски стоји добро и када заиста први пут можемо да, осим ауто-путева и брзих саобраћајница и брзих пруга, радимо и веће локалне путеве. То је политика председника Вучића, да се свуда гради и да се повезујемо саобраћајно, како би онда људи могли да развијају туризам, развијају локалне бизнисе, да долазе инвеститори. Тако обезбеђујемо нова радна места и обезбеђујемо да људи живе боље“ – поручио је министар Весић.

    Председник Ђокић је истакао да захваљујући председнику Републике Александру Вучићу и министру Весићу општина Пећинци има потпуно нови изглед.

    „Да није њих општина Пећинци данас не би инфраструктурно путно изгледала овако. Општина Пећинци мења своју структуру саобраћајница. Као што и сами знате, индустријски смо једна од најразвијенијих општина, али ако немамо овакве путеве инвеститори и предузетници ће нам отићи. Са овим што је министар данас обећао, општина Пећинци ће бити комплетно путно инфраструктурно опремљена“ – изјавио је Ђокић и додао да локална самоуправа већ ради обнову коловоза у споредним улицама широм општине Пећинци, а да су већ припремљени пројекти за нови циклус инвестиција у споредне улице.

    Министар Весић је окупљеним грађанима и радницима Сремпута на поклон уручио примерке своје Књиге о Београду.

Извор: www.pecinci.org