Вести

Младим талентима треба пружити прилику да се искажу

     На конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци, одржаној 13. септембра, члан ОО СНС Пећинци и директор пећиначког Културног центра Јован Деврња је истакао да је од доласка Српске напредне странке на чело пећиначке локалне самоуправе много урађено на унапређењу културних активности у општини Пећинци.

     „Пре Српске напредне странке општина Пећинци је била једина општина у окружењу која није имала Културно лето, што јасно говори о томе колико се полагало на културу. Ове године смо имали најуспешније Пећиначко културно лето у последњих пет година колико га организујемо, али немамо намеру да спавамо на ловорикама, већ увелио планирамо активности које ће Културни центар реализовати током јесени“ – рекао је Деврња.

     Он је најавио да ће Културни центар активно учествовати у Дечјој недељи за коју припрема позоришну представу која ће бити одиграна у све три матичне основне школе на територији општине – у Пећинцима, Шимановцима и Купинову, а да је препорука Културног центра да матичне школе организују превоз и за ученике из подручних школа, како би сва деца била у прилици да погледају представу.

     „За 18. октобар припремамо Мини тини фест, фестивал на којем сва наша деца, већ 14. годину, имају прилику да покажу свој музички таленат. Прошле године смо, захваљујући подршци Општине Пећинци и Министарства културе и информисања покренули манифестацију Сајам културе младих на селу. Ове године ћемо Сајам поново организовати почетком новембра, јер нам је циљ да младим талентима пружимо прилику да се искажу у свим сегментима културе и уметности, и да не дозволимо да наша деца буду запостављена само зато што живе у малој средини“ – изјавио је Деврња.

     Одборник СНС у Скупштини општине Пећинци и директор пећиначке Агенције за развој Милан Алексић нагласио је да је успостављен одличан модел подршке организацији културних садржаја које реализује Културни центар, кроз повезивање КЦ-а, свих релевантних установа у општини Пећинци и локалне заједнице.

     „Повезивање Културног центра, образовних установа, удружења грађана, месних заједница, Туристичке организације и наше Агенције за развој, за резултат има много бољу организацију културних догађања у нашој општини, посебно када се такви садржаји организују ван Пећинаца. А управо то је циљ локалне самоуправе – да културу учини што доступнијом што већем броју грађана наше општине“ – изјавио је Алексић.