Вести

Најуспешнији спортисти су пример млађим генерацијама

    Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић упутио је са конференције за новинаре честитке добитницима Годишње спортске награде Спортског савеза „Развој спортова“.

    „Најуспешнији спортисти и спортски радници наше општине су пример како се вредним радом постижу врхунски резултати и могу да буду узор свима нама, а посебно младима. Спортски савез „Развој спортова“ доделом Годишњих спортских награда не промовише само оне који су у претходној години постигли најбоље спортске резултате, већ на најбољи начин промовише бављење спортом као здрав стил живота“ – реако је Пантић и додао да ће мере које младе окрећу спорту и здравом начину живота увек имати подршку Српске напредне странке.

    Он је оценио да мере за развој спорта које спроводи општинско руководство у сарадњи са Спортским савезом – од улагања у спортску инфраструктуру кроз обнову и изградњу терена за мале спортове, дечјих игралишта, фискултурних сала у школама и фудбалских стадиона, као и кроз финансирање набавке спортске опреме и реквизита спортским клубовима, али и образовним установама, дају изузетне резултате.

    „Две хиљаде активних спортиста у нашој општини, која има укупно 20 хиљада становника, заиста је импресиван резултат и због тога је став Српске напредне странке да са свим мерама развоја аматерског, школског и омладинског спорта треба наставити и у будућности“ – поручио је први човек пећиначких напредњака.