Вести

Недопустиво је да у Војводини имамо домаћине који не могу да живе од свог рада

      Током посете општини Пећинци, градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да је граду Београду и општини Пећинци заједничко то што су од претходне власти и једни и други наследили огромна дуговања која морају да отплаћују, али да су упркос томе задржали висок ниво социјалних давања и бриге о најугроженијим грађанима. „Пећинци су општина која по томе може да буде пример другима“ – поручио је Мали.

     Он је током посете разговарао са повереником пећиначког одбора Српске напредне странке Милорадом Пантићем и општинским руководством. Том приликом Пантић га је замолио да се поједине линије градског аутобуског саобраћаја продуже до Купинова и још неких насеља у општини Пећинци, како би се мештанима тих насеља олакшао пут до посла. Договорено је да се организује састанак представника пећиначке локалне самоуправе, градске управе и Градског саобраћајног предузећа, како би се пронашло најоптималније решење за овај проблем који већ низ година мучи становнике Пећиначке општине.

     Мали је посетио и пољопривредна домаћинства Миливоја Петковића у Пећинцима и Љубомира Ћирковића у Шимановцима и том прилком је рекао да је потпуно јасно због чега Бојан Пајтић мора да оде и због чега власт у Војводини мора да се промени.

     „За мене је потпуно неприхватљиво да имамо домаћине који не могу да живе од свога рада, јер немају подршку ни од Покрајине, ни од било кога другог у Војводини како би купили механизацију, како би проширили своја имања и успели да зараде више новца за себе и своју децу. Пољопривреда у нашој земљи може и треба да буде основ развоја, а то не можемо да постигнемо без промене власти у Војводини, јер је очигледно да у овом тренутку нико у Војводини не мисли на пољопривреднике. Због тога је неопходно да изађемо на избое 24. априла и да креирамо јединствену власт, јединствену стратегију и јединствену визију на нивоу локала, Покрајине и Републике, јер само тако креирамо боље сутра“ – изјавио је Мали.

     Он је такође оценио и да се мора променити начин доделе субвенција, јер је „субвенционисање по хектару изгубило смисао, па многи само гледају да узму новац за што више земље, а не улажу у повећање приноса и квалитета".

     Мали је током боравка у општини Пећинци посетио и удружења жена "Колевка Срема" и "Сремица" у Пећинцима, и УЖ „Шиманочанке“ и КУД „Искон“ у Шимановцима. Том приликом је удружењима жена обећао помоћ града у промоцији и излагању на туристичким и другим манифестацијама. Подсећајући да је недавно у Београду одржан први сајам женског предузетништва, Мали им је рекао да ће се градски секретаријат потрудити да обезбеди изложбу рукотворина, која би окупила и друга удружења, која је баве промоцијом наше традиције.

     Подсећајући да од 23. јуна почињу директни летови Београд - Њујорк, Мали је рекао да је то велика шанса за Пећинце и њихову индустријску зону, будући да се налазе на само 15 километара од аеродрома.