Вести

Ниједна саобраћајна несрећа са смртним исходом

     Одборник Српске напредне странке у Скупштини општине Пећинци и председник Савета за безбедност саобраћаја општине Пећинци Милан Степановић истакао је, на данашњој конференцији за медије Општинског одбора СНС Пећинци, да мере које Савет предузима на повећању безбедности саобраћаја на путевима у општини Пећинци дају резултате и да је један од доказа тога то што у овој години није било настрадалих лица у саобраћајним несрећама на територији општине.

     „Савет за безбедност саобраћаја два пута годишње подноси извештај Скупштини општине Пећинци и ових дана приводимо крају извештај за првих седам месеци 2019. године. Видљиво је да је смањен број саобраћајних несрећа са тежим последицама и, што је најважније, ове године нисмо имали ни једну саобраћајну несрећу са смртним исходом на нашим путевима, што су јасни показатељи да кампање које смо у протеклих неколико година реализовали у сарадњи са републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја, као и едукације и акције које смо реализовали уз подршку Полицијске станице Пећинци допиру до грађана и утичу на подизање нивоа свести учесника у саобраћају“ – рекао је Степановић.

     Он је истакао да је управо тога дана у јутарњим сатима реализована акција поделе флуоресцентних прслука бициклистима у Ашањи.

     „Ово је трећа акција у последњих неколико година усмерена на едукацију бициклиста. Поред тога што смо делили прслуке, са грађанима који возе бицикл смо и разговарали о значају коришћења флуоресцентног прслука због боље видљивости у саобраћају, као и о значају поштовања саобраћајних прописа од стране бициклиста. У једном тренутку имали смо повећан број бициклиста који су учествовали у саобраћајним несрећама због тога што се нису придржавали прописа и велико ми је задовољство што могу да кажем да је у овој години и тај број смањен“ – рекао је Степановић.

     Уједно је најавио и неколико предстојећих акција попут представе Пажљивко намењене најмлађима, едукације за мотоциклисте и поделе аутоседишта на поклон породицама које су у овој години добиле новорођенче.